www.iiiWe.com » تأکید مهندس ترکان به تاخت و تاز رسانه ها به مهندس نماها!

 صفحه شخصی محمدحسین مسعودی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین مسعودی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  عضو هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران س ن م س استان تهران
شماره نظام مهندسی:  103061110
تاریخ عضویت:  1391/05/09
 روزنوشت ها    
 

 تأکید مهندس ترکان به تاخت و تاز رسانه ها به مهندس نماها! بخش شهرسازی

5


گزیده ای از مصاحبه اخیر مهندس اکبر ترکان، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با دو هفته نامه پیام ساختمان:

در حوزه اجرا: رسانه‌ها باید به دنبال صلاحیت سازنده باشند. کله‌پزها، دندان‌پزشکان و حقوقدان‌ها نباید ساختمان بسازند بلکه باید سازنده ذی‌صلاح ساختمان را بسازد.
با اینکه پیراهن دوختن از ساختمان ساختن ساده‌تر است ولی کمتر کسی پارچه و دکمه می‌خرد تا برای خودش پیراهن بدوزد، چون بهتر است دوزنده، خیاط متخصص باشد. حالا این سؤال مطرح است چرا برخی که شغل شان خیاطی است ساختمان می‌سازند!؟

در حوزه نظارت: بسیاری از مهندسانی که برگه‌های نظارت را امضا می‌کنند حقه‌بازند، سر کار نمی روند ولی امضا می‌کنند و پول حرام می‌خورند. بر مهندسانی که امضا می‌کنند و پول می‌گیرند بدون اینکه سر قالب‌بندی و بتن‌ریزی بروند، بتازید.
مهندسی که کارمند فلان اداره است و اصلاً سر ساختمان نبوده اصلاً چرا برگه‌های نظارت را امضا می‌کند!؟

باید در کیفیت ساخت از موضع مردم حرف بزنید و مهندسان را مورد خطاب قرار دهید و اصلاً هم کوتاه نیایید.

منبع و مشروح خبر: http://irceo.net/fullstory.aspx?id=3672

دوشنبه 19 خرداد 1393 ساعت 18:11  
 نظرات    
 
حامد خانجانی 00:35 سه شنبه 20 خرداد 1393
2
 حامد خانجانی
باسلام
سازمان نظام مهندسی تشکیل شده است که متولی امر مهندسی ساختمان باشد. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور نمی تواند وظیفه ای که برعهده سازمان است روی دوش مردم گذارد.
سازمان نظام بعنوان ناظر عالیه می تواند بر کار ناظران، نظارت کند. شورای انتظامی را دارد. جناب مهندس ترکان معترضند که کارمند فلان اداره کار نظارت هم می کند؟ دست ایشان باز است که لایحه ای جدید به مجلس بفرستند و در آن امر نظارت را تک شغله تعریف کنند و مباحث مقررات ملی را اصلاح نمایند.
دست سازمان باز است در آموزش و معرفی و تمجید از ناظران فعال و معرفی و تنبیه ناظران به قول مهندس ترکان نان حرام خوار!
هر چند در ماده 36 از آئین نامه اجرای به صورت عام ذکر شده است که کلیه اشخاص در صورت مشاهده عدم اجرای ضوابط مقررات ملی شکایت و اطلاعات خود را به سازمان مسکن و شهرسازی تسلیم نمایند.
سیامک الهی فر 11:37 سه شنبه 20 خرداد 1393
2
 سیامک الهی فر
با سلام
فکر کنم جدی ترین و کوبنده ترین سخنانی که در حوزه اجرا و نظارت شنیده بودم همین سخنان جناب آقای مهندس ترکان بوده است.
ولی ایشان فقط به 3 مورد از حوزه های "پایه های" معیوب (حوزه رسانه، حوزه اجرا و حوزه نظارت) اشاره کرده اند که شاید کمی ظالمانه باشد. فکر نمی کنید که حوزه های معیوب دیگری نیز در امر ساخت و ساز دخیلند که بعضاً اثرشان به مراتب چندین برابر حوزه های یاد شده می باشد؟
درد ما بسیار است و علاج ...
امیر یاشار فیلا 14:17 سه شنبه 20 خرداد 1393
2
 امیر یاشار فیلا

اصل ِ سخن متین است و هیچ‌کس در درستی‌اش تردیدی ندارد :
ساختمان را باید سازندگانِ صلاحیت‌دار بسازند؛ کله‌پزها، دندان‌پزشکان و حقوق‌دان‌ها نباید ساختمان بسازند.

در این هم که امضا کردنِ برگه‌های نظارت بی حضور و بی نظارتِ واقعی فریب و حقه‌بازی است، شکی نیست.

اما هنگامی که مسئولان و دست‌اندرکاران سخنان‌شان را با عبارتِ «رسانه‌ها باید ...» آغاز می‌کنند، چندین پرسش و ابهام دیگر پدید می‌آید؛
مانند این که :

ـ مسئولانِ محترم اگر تا این اندازه به تأثیرگذاری و کارکرد ِ بی‌جایگزین ِ رسانه‌ها باور دارند که چنین توصیه‌ها و تجویزهایی می‌کنند، پس چرا در عمل به لزوم «صلاحیت‌دار» بودن و تخصص داشتن ِ گردانندگانِ رسانه‌های تخصصی در سازمان‌ها و نهادهای زیر نظر خودشان توجهی ندارند!؟

ـ برای مثال، چرا ماه‌نامه‌ی «شمس» (نشریه‌ی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان) از آغاز انتشار تا کنون هیچگاه به‌دستِ متخصصانِ صلاحیت‌دار و کاربلد اداره نشده است؟

ـ آیا غیر از این است که نشریاتِ تخصصی مهندسی و ساختمانی را باید «مهندسانی» دربیاورند که در ضمن «ژورنالیست»، «روزنامه‌نگار» و «رسانه‌گر» حرفه‌ای باشند؟

ـ پس چرا هم‌اکنون اکثریتِ قریب به اتفاق ِ نشریات و وبگاه‌های تخصصی در حوزه‌ی ساختمان را کله‌پزها، دلالان، خواهرزاده‌ها و ناکاربلدان می‌گردانند؟

امیدوارم مسئولان (بخوانید: مسئولیت‌داران) دست‌کم در حوزه‌هایی که به ما مهندسان مربوط می‌شود، اگر سنگ ِ «صلاحیت» و «کاربلدی» را به سینه می‌زنند، اولاً در همه‌ی ابعاد و زمینه‌ها به محور بودنِ «صلاحیت» باور داشته باشند، از جمله در زمینه‌ی «مدیریت رسانه‌»؛
و ثانیاً این اعتقاد را در عمل و در رسانه‌های سازمان‌های متبوع خودشان نشان دهند، تا سخنان‌شان مصداق «شعارهای بی‌عملان» نباشد؛
و ثالثاً با احترام به جایگاه و «صلاحیت» رسانه‌گران (به‌ویژه مهندسانِ رسانه‌گر)، از این پس به‌جای «رسانه‌ها باید ...»، عبارتِ «از رسانه‌ها انتظار یاری و پشتیبانی داریم...» را به کار ببرند.
غلامرضا رزمگیر 19:22 شنبه 24 خرداد 1393
3
 غلامرضا  رزمگیر
جناب آقای مهندس ترکان از منظر سیاسی شعار داده اند.رئیس اداره کل راه وشهر سازی مجری ساختمان است .کارمند وزارت راه وشهر سازی در تهران مهندس طراح وناظر در ایلام است.دانشجوی مقطع دکتری در کانادا واسترالیا عضو هیئت مدیره وامتیاز آور مهندس مشاور عضو حقوقی در ایلام است.
استاد دانشگاه علم و صنعت تهران مهندس طراح وناظر ایلام است.ساکن تهران وتبریز واردبیل واصفهان مجری .طراح وناظر در ایلامند.
این ها واقعیت است.جناب آقای مهندس فیلا اشاره ای اندک به واقعیت کتمان ناپذیر داشته اند.
نیما محسون 12:43 دوشنبه 26 خرداد 1393
1
 نیما محسون
آقای مهندس ترکان هر چند اندک ولی نیکو گفته اند، اما دو صد گفته چو نیم کردار نیست.نظرات سایر دوستان نیز موید وجود فساد و تخلف در کل سیستم مربوط به ساخت و سازها بوده و تا زمانی که امور از بالا اصلاح نشود و هر چیزی سر جای خود قرار نگیرد امیدی به درمان آن وجود ندارد.
مشکل یکی و دو تا نیست، آلودگی اخلاقی و عملکرد متقلبانه توام با حرص و آز تمام ارکان این صنعت را در خود فرو برده است.
امیر یاشار فیلا 15:09 دوشنبه 26 خرداد 1393
0
 امیر یاشار فیلا


 

آقای
مهندس رزمگیر، همکار ارجمند

سپاس
از جناب‌عالی بابت توجه و وقتی که برای خواندنِ دیدگاه‌ها گذاشته‌اید.
محمدحسین مسعودی 21:51 سه شنبه 27 خرداد 1393
2
 محمدحسین مسعودی
همکاران ارجمند؛ ضمن تشکر از اظهارنظرهای ارزشمندتان و انتقادهای بجای انجام شده، پیشنهاد میگردد با تمام نارسائی های موجود، این سخنان مهندس ترکان را یک فرصت دانسته و تلاش گردد خودمان هم در رفع مشکلات آنچنان که می توانیم نقش ایفا نماییم. بعنوان مثال سایت من و تو و صنعت ساختمان را به محل مناسبی جهت ارائه راهکارها و تبادل نظرات کارشناسی و تخصصی در حوزه صنعت ساختمان تبدیل نموده و از این ظرفیتی که توسط دست اندرکاران این سایت ایجاد شده استفاده بهینه نماییم.
به نظر این حقیر ماهم تاکنون نتوانستیم به درستی از ظرفیتهای در اختیارمان درست و بهینه استفاده کنیم لذا پیش تر از توجه و نقد به عملکرد دیگران، ضروری است عملکرد خودمان را هم مورد توجه و نقد قرار دهیم.
در اینجا لازم میدانم مجدداً یادی از فرمایشات ارزشمند همکار محترم، جناب آقای مهندس خانجانی در روزنوشت ذیل نموده و از ایشان به خاطر توجه به این نکته مهم تشکر نمایم:


محسن بیگدلی 10:54 چهارشنبه 28 خرداد 1393
0
 محسن بیگدلی
وقتی هزینه دست مزد یک گچ کار ساختمان بسیار بیشتر از یک مهندس است چگونه انگیزه ایجاد می شود که مهندسین بر سر نظارت که تامین کننده مخارج زندگی نیست بروندو اکثر مهندسین دارای چند شغل هستن تا زندگی شان را اداره کنند.