www.iiiWe.com » آیا ارجاع کار نظارت در استان شما اجرا میشود؟ چگونه؟

 صفحه شخصی محمدحسین مسعودی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین مسعودی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  عضو هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران س ن م س استان تهران
شماره نظام مهندسی:  103061110
تاریخ عضویت:  1391/05/09
 روزنوشت ها    
 

 آیا ارجاع کار نظارت در استان شما اجرا میشود؟ چگونه؟ بخش عمومی

5

کدام استانها در ارجاع کار نظارت و نحوه انجام آن پیش رو هستند؟

برای پاسخ به این سوال باید ابتدا اطلاعات کامل و جامعی از عملکرد سازمان های نظام مهندسی ساختمانها در استانهای مختلف کشور بدست آورد که متاسفانه اطلاعات مناسبی در این خصوص در دسترس نمی باشد، لذا امیدواریم با ورود دوستان و همکاران این سایت که در استانهای مختلف شاغل می باشند به این بحث، بتوان اطلاعات مناسبی در این باره حاصل نمود.

در ابتدا بنده به نوبه خود و باتوجه به اشتغال در «استان تهران» روند اجرای این موضوع در استان مذکور را بشرح ذیل اعلام می نمایم:

استان تهران با تلاشهای بسیار موفق شده است که ارجاع کار نظارت را از ابتدای اردیبهشت ماه سال92 صرفا در شهر تهران آغاز نماید. البته واریز حق الزحمه نظارت مهندسان توسط مالکان به حساب سازمان و متعاقبا پرداخت آن به مهندسان از طریق سازمان، گام اول این کار بود که از اواخر سال91 اجرا شده بود.

فاز بعدی ارجاع کار نظارت با ورود چهار تخصص عمران، معماری، برق و مکانیک به نظارت ساختمانهای بالای 1500مترمربع نیز اخیراً به اجرا درآمده است.

در حال حاضر، تعرفه قانونی حق الزحمه نظارت طبق مبحث2 قانون مقررات ملی ساختمان صرفا برای ساختمانهای چهار ناظره(یعنی بالای 1500مترمربع) اعمال میگردد ولی برای ساختمانهای تک ناظره حدود 20 تا 30 درصد این تعرفه در نظر گرفته میشود که این موضوع از اشکالات حال حاضر در این بخش محسوب میگردد.

حق الزحمه نظارت برای ساختمانهای با متراژ تا 1000مترمربع در سه مرحله(مرحله اول 40درصد از مبلغ کل حق الزحمه) و متراژهای بالای 1000مترمربع در چهار مرحله(مرحله اول 25درصد از مبلغ کل حق الزحمه) و مابقی برحسب میزان پیشرفت فیزیکی قابل پرداخت است که عدم توجه به زمان در این خصوص نیز از اشکالات موجود این بخش است.

اعضای کمیته فنی نظارت در زیرمجموعه هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران، در جلسات ابتدایی کار خود در صدد رفع اشکالات ذکر شده فوق می باشد که امیدواریم به این مهم فائق آییم.

منتظر توصیف وضعیت ارجاع کار نظارت در استان شما هستیم.
همچنین چنانچه در خصوص روند ارجاع کار نظارت در استان تهران، دارای پیشنهاد و یا حتی انتقادی هستید، پذیرای آن خواهیم بود.
باتشکر

«ذره بین صنف خود باشیم!»

چهارشنبه 12 تیر 1392 ساعت 10:02  
 نظرات    
 
شادیه صوفی 09:12 پنجشنبه 13 تیر 1392
1
 شادیه  صوفی
سلام
ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه نمودید
در استان مازندران از چند سال پیش مقدمات این کار را فراهم کردند و حتی نرم افزاری برای ارجاع کار نظارت بصورت رندوم طراحی شد ، ولی این طرح فقط مدت کوتاهی اجرا شد و موفقیت آمیز نبود

یکی از دلایل عدم موفقیت این طرح به شرح ذیل است :
بسیاری از مهندسین عضو سازمان حضور واقعی در منطقه ندارند ولی در لیست ارجاع کار قرار دارند و این خود باعث افزایش آمار شکایاتی از طرف کارفرمایان مبنی بر عدم حضور ناظرین و عدم دسترسی به آنها می باشد .

در استان گیلان هم هنوز اجرا نمیشود .
حمید بناپورغفاری 20:21 آدینه 14 تیر 1392
1
 حمید  بناپورغفاری
بنظر من این طرح نوعی توهین به مهندسان می باشد چراکه حق انتخاب را از آنان سلب می کند - بعنوان مثال اینجانب با هرکارفرمائی نمی توانم کار کنم و تنها برای تعداد معدودی کارفرمایان خود از مسئولیت نظارت استفاده می کنم .مثلا اینکه مثلا نظام پزشکی اعلام کند که بیماران را بین پزشکان تقسیم خواهد کردو هیچ کس حق انتخاب نخواهد داشت و عملا این طرح در صورت اجرا تبدیل به بازاریابی برای ازما بهتران خواهد شد - با سپاس
شادیه صوفی 08:38 شنبه 15 تیر 1392
1
 شادیه  صوفی
البته درباره پزشکان هم با اجرای طرح پزشک خانواده شهری داره اتفاقی شبیه همین مساله اتفاق میوفته

به نظر من این طرح مزایایی هم داره
مثلا در بسیاری از شهرها ، نقشه ها فقط دست تعداد معدودی مهندس ، توسط دلالان نقشه توزیع میشه و به تعداد زیادی از مهندسین شاید سالی یک کار نظارتی هم ارجاع داده نشه
اگه این طرح درست اجرا بشه ، لااقل جای امیدواری هست که (( درآمد نظارت )) تا حدودی عادلانه بین مهندسین تقسیم بشه

و البته یکی از معایبش رو هم قبلا گفتم
( من خودم چون کارمند نظام مهندسی هستم از نزدیک با مشکلات این طرح مواجه بودم )

متاسفانه تا زمانی که نظارت به عنوان یک شغل ، تعریف نشه تغییری در کیفیت خدمات نظارتی حاصل نمیشه
کارفرمایان و مهندسین هر دو روز به روز شاکی تر
وجهه مهندسی روز به روز خدشه دارتر
حسن آشوری 09:29 شنبه 15 تیر 1392
0
 حسن آشوری
سلام در استان خراسان رضوی ارجاع کار توسط دلالها انجام می شود.
طاهره جامکلو 10:42 شنبه 15 تیر 1392
0
 طاهره جامکلو
با سلام
بنده بیش از یک ماه است که در سامانه ارجاع کار ثبت نام کردم. اما تا کنون پروژه ای به بنده ارجاع نشده. تمام مراحل فعال سازی از طریق دفتر خدمات الکترونیکی شهر و ... را انجام دادم.
نحوه اطلاع رسانی به چه گونه است؟
آیا ارجاع کار ارتباطی به مراجعه به دفاتر مالیاتی و ... دارد؟
(دارای پروانه اشتغال نظارت و طراحی معماری-پایه 3- استان تهران)
م افتخاری 15:00 شنبه 15 تیر 1392
0
 م افتخاری
این طرح مزایا و معایبی دارد در حد هم
ولی بیشتر معایب آن در عمل و نحوه اجرا هویدا می‌شود
سپاس
محمدحسین مسعودی 21:26 شنبه 15 تیر 1392
1
 محمدحسین مسعودی
ضمن تشکر از دوستان و همکاران مشارکت نموده در این بحث، به نظر میرسد باتوجه به نظرات ارائه شده، تاکنون استان تهران نسبت به استانهای مازندران، گیلان و خراسان رضوی در حوزه ارجاع کار نظارت پیشتاز است.
امیدواریم از سایر استانها هم اخباری در این خصوص دریافت نماییم.

و اما پاسخ به چند نکته اشاره شده توسط همکاران:
1. تشبیه کار مهندسان به پزشکان در حوزه اجرا صحیح می باشد ولی در حوزه نظارت اینگونه نیست. باید توجه داشت که طبق قانون مقررات ملی ساختمان، مهندسان می توانند در سه حوزه طراحی، اجرا و نظارت صلاحیت اخذ نمایند و صرفا در بخش نظارت که ماهیتی مانند کنترل و بازرسی دارد، کارها از جانب سازمانها قابلیت ارجاع به مهندسان را دارد و این امری کاملا منطقی و اصولی است که البته برای ارجاع عادلانه و کنترل خدمات ارائه شده توسط ناظران باید بصورت صحیح و کارشناسانه مورد عمل قرار گیرد.
2. ارجاع کار نظارت در استان تهران و البته بهتر بگویم در شهر تهران، در یک سیکلی که احتمالا سه تا چهارماهه تعیین شده است، از لحاظ متراژ کار قابل توزین است لذا همکار ارجمندی که از عدم ارجاع کار گله نموده اند لازم است اولا کمی صبور باشند چون یک ماه زمان زیادی نیست و طبق آخرین آمار ارائه شده از ابتدای ارجاع کار نظارت تاکنون که حدود 2ماه از آن میگذرد به 40درصد مهندسان ثبت نام نموده در سیستم، کار ارجاع شده است. ثانیا هرگونه اشکال یا نقص در این زمینه از طریق گروه تخصصی مربوطه(معماری) در سازمان قابل پیگیری است.

باتشکر مجدد
حمید بناپورغفاری 23:55 شنبه 15 تیر 1392
1
 حمید  بناپورغفاری
خانم مهندس صوفی ممنون از نظرتان - باید عرض کنم بطور کلی سیستم کوپنی حدود 70 سال پیش منسوخ شده و ثابت شده کارائی ندارد.با سپاس
حمید اورعی 12:35 یکشنبه 16 تیر 1392
0
 حمید اورعی
با سلام خدمت همکاران و دوستان محترم
اطلاعات خوبی از تمام دوستان دریافت کردم که خود جای تقدیر و تشکر فراوان دارد.
چند سوال مطرح شده و هویدایی که در سازمانهای نظام مهندسی (به خصوص در تهران ) با آن روبرو بوده ام را مطرح میکنم:
1-آیا با توجه به گستره عظیم شهری ،ارجاع کار به تمام مهندسین به صورت عادلانه صورت میگیرد(عادلانه !!! )
2-آیا بهتر نیست مطالعه بیشتری بر روی نحوه ارجاع صورت میگرفت ،تا مثل خیلی از شهرهای بزرگ جهان پروسه ساخت و ساز از یک روند منسجمی برخوردار می بود؟(که البته تخلف و کم کاری و اشتباه کاری هم طبیعتاً کمتر باشه)
3-با توجه به شنیده ها و دیده ها ، پروژه های برتر نصیب چه کسانی شده است؟
4-آیا تمامی مهندسین که تا ابتدای طرح اصلاً کار نظارتی انجام داده اند ، تجربه کافی در امر نظارت مرجوعی را دارند؟(بسیاری از دوستان تازه ثبت نام شده یا اصلاً کار نکرده اند ،و یا در پروژه های دولتی و نه خصوصی مشغول به فعالیت بوده اند که در حیطه شهری مشکلات خاصی را پیش آورده است که بسیاری را خود با دوربین به تصویر کشیده ام)
و . . .
محمدحسین مسعودی 09:31 دوشنبه 17 تیر 1392
0
 محمدحسین مسعودی
از مهندس اورعی به جهت طرح سوالات خوبشان تشکر میکنم.
بدیهی است که هر کار صحیح و مناسبی نیازمند تامین زیرساختهای لازم می باشد. بنده شخصا معتقدم که طرحی که در حال اجرا می باشد، فاقد ایراد و اشکال نیست و البته چنانچه برای این مشکلات چاره اندیشی به موقع انجام نشود، امکان شکست طرح محتمل خواهد بود. ولی بهرحال اجرای یک قانون با برخی نواقص از بی قانونی بهتر است و به دلیل برخی مشکلات موجود در طرح مذکور نمی توان این کار را به حال خود رها نمود اگرچه خیلی مناسب و بهتر بود که در این چندسال یعنی حداقل در دوره های چهارم و پنجم هیئت مدیره زیرساختهای مربوطه آماده میشد تا امروز و در دوره ششم با نواقص موجود در اجرای طرح روبرو نمی شدیم. و اما پاسخ به سوالات جنابعالی:
1. هدف این طرح ارجاع عادلانه کار است و با نظارتهایی که بر عملکرد انجام کار صورت میگیرد، امیدواریم که با حداقل خطا روبرو باشیم ولی چنانچه دوستان و همکاران به اشکالاتی در این زمینه روبرو شدند حتما مصادیق مستند خود را از طریق معاونت مهندسی و هیئت رئیسه گروه های تخصصی مربوط به رشته مربوطه مورد پیگیری قرار دهند.
2. با فرمایش شما کاملا موافقم و چنانچه حضرتعالی امکان چنین اقدامی(یعنی تحقیق روی روند ساخت و ساز در شهرهای موفق جهان) را دارید، اعلام تا مراحل همکاری با شما در سازمان مورد پیشنهاد و اجرا قرار گیرد.
3. اگر برای چنین موارد مصادیقی دارید، لطفا آنها را با مستندات لازم جهت انجام بررسی و پیگیری به ایمیل بنده ارسال نمایید: [email protected]
4. این نقد شما کاملا بجاست ولی از ایرادات این طرح نیست، بلکه از ایرادات سیستم آموزشی دانشگاه ها و همچنین ایراد وارده به سازمان در عدم وجود برنامه لازم جهت کارآموزی مهندسان در سه سال فرصت از زمان فارغ التحصیلی تا زمان اخذ پروانه اشتغال به کار است. که البته این مهم در جلسات مختلفی در حال انجام مراحل کارشناسی است.
امیدوارم پاسخهای مناسبی تقدیمتان شده باشد. موفق باشید.
شادیه صوفی 11:30 دوشنبه 17 تیر 1392
0
 شادیه  صوفی
در پاسخ به سوال سوم آقای مهندس اورعی ، پروژه های برتر عمدتا توسط مهندسین برتر که اتفاقا عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی هستند صورت میگیرد و نیازی به قرارگیری در لیست ارجاع کار برای مهندسین کمتر از برتر ندارند .
:)
موسی غلامحسینی 23:07 دوشنبه 17 تیر 1392
1
 موسی غلامحسینی
اینجانب مهندس عمران پایه یک و کارشناس رسمی ماده 27 عضو نظام مهندسی تهران و دارای بیش از 27 سال تجربه طراحی و اجرایی ، متاسفانه بدلیل روابطی که تا قبل از ارجاع کار از سوی نظام مهندسی در ساخت و سازشهر تهران حاکم بوده هیچوقت حاضرنشدم امضاء فروشی کنم و این در حالی بود که شاهد بودم همکاران من شاید بدلیل فقر مجبور بودند فقط با دریافت مبلغی ناچیز کاری را بعنوان نظارت ویا طراحی انجام بدهند و هیچ نقشی در نظارت و یا طراحی نداشته باشند و یا به عبارتی نمی بایستی نقشی داشته باشند ( امضاء فروشی ) . این افراد نگون بخت فقط موقعی که مشکلی رخ میداد میشدند همه کاره و چند پرونده ای که بعنوان کارشناس درگیر آن بودم ونیز مصاحبه های مدیران اداره شهر بعد از رخ دادن کوچکترین حادثه ای در حین ساخت وساز گواه این مطلب است . در اینچنین روابط کاری ظالمانه بهترین کار این بود که از این محیط خطرناک فاصله بگیرم و همانند تعداد عظیمی از همکارانم با وجود دینی که به مردم شهرمان داشتیم و واقعا دلمان بر بلایی که بر سر سرمایه ملی می آمد ، پرخون بود ، ترجیح دادیم خانه نشین باشیم و برای امضاء و تخصص خودمان ارزش قایل باشیم تا ببینیم چه خواهد شد . خوشبختانه از ابتدای سال 1392 وبا فراخوان ارجاع کار ازسوی نظام مهندسی و بیشتر بخاطر احساس مسئولیت سریعا" وارد گود شدم تا انشا الله نگهبانی امین برای سرمایه ملی مان باشم و هم بازوی قدرتمندی برای دوستان و همکارانم در نظام مهندسی تا انشا الله بتوانند این مهم را با وجود مشکلات عدیده ای که سر راهشان بود به مقصد برسانند . بی تفاوتی و بی تحرکی را دراین مقطع ، نوعی خیانت به صنف مهندسین و سرمایه ملی دانسته و بدینوسیله از تمامی همکاران عزیزم درخواست میکنم در این طرح شرکت کنند و واقعا" مسئولانه انجام وظیفه کنند تا بهانه دست باندهایی که سالها خیل عظیمی از مهندسین را خانه نشین کرده بودند دوباره میدان را بدست نگیرند با آرزوی موفقعیت همه دوستان عزیزم ، انشا الله با گذشت زمان نواقص طرح نیز برطرف خواهد شد.
محمدحسین مسعودی 06:19 سه شنبه 18 تیر 1392
0
 محمدحسین مسعودی
از طرح دیدگاه های مدبرانه و متعهدانه جناب آقای مهندس غلامحسینی کمال تشکر را دارم.
سمیرا گرشاسبی 14:53 دوشنبه 24 تیر 1392
0
 سمیرا گرشاسبی
به اعتقاد من کلیت کار حرکت مثبتی بود و بسیاری از حقوق حرفه‌ای و البته مالی مهندسین به این وسیله بدست خواهد اومد. اما دارای مشکلاتی هم در حال حاضر هست.یکی از ایراداتی که به نظر من الان وجود داره بحث نظارت چهار رشته است. همون‌طور که می‌دانید درصد قابل توجهی از پروژه‌ها دارای زیربنای کمتر از 1500 مترمربع هستند.بنابراین این وضعیت امکان ارجاع کار رو برای سه رشته معماری،مکانیک و برق بسیار کم میکنه. به علاوه این موضوع برای مهندسین پایه سه این سه رشته بسیار سخت‌تر هم خواهد شد. چون اگر پروژه‌ای بالای 1500 مترمربع باشد معمولا در گروه ساختمانی ج قرار میگیره و طبیعتا در حدود صلاحیت مهندسین پایه سه نیست. در حالی که خیلی از شهرهای دیگه (مانند قزوین) نیاز به 4 ناظر برای تمامی ساختمان‌ها (حتی زیر 500 مترمربع) دارند، من واقعا متعجب هستم که چرا در تهران وضعیت سه رشته دیگه به این صورت هست.
محمدحسین مسعودی 21:22 دوشنبه 24 تیر 1392
1
 محمدحسین مسعودی
لازم است به استحضار مهندس گرشاسبی برسانم که قرار نیست نظارت چهارناظره صرفا برای پروژه های بالای 1500مترمربع باقی بماند. در شروع کار این چنین است و با موفقیت روند کار حتم به یقین برای تمام پروژه ها(حتی زیر 500مترمربع) هم اجرایی خواهد شد.
البته شخصا اعتقاد دارم که این طرح می توانست برای تمام متراژها بدون هرگونه محدودیتی اعمال گردد ولی متاسفانه به نظر می رسد علت اصلی این مشکل آن است که مسئولین مربوطه از اجرای تعرفه کامل برای پروژه های تک ناظره(زیر 1500مترمربع) همچنان ناتوانند!
سمیرا گرشاسبی 15:09 چهارشنبه 26 تیر 1392
0
 سمیرا گرشاسبی
ممنون از پاسختون آقای مهندس.انشاله به زودی شاهد این موضوع باشیم.فقط یک سوال از خدمتتون داشتم.اخیرا یک گزینه تحت عنوان رتبه‌بندی مهندسین در سامانه ارجاع کار اضافه شده که تعداد مهندسین، تعداد کارهای ارجاع شده و رتبه فرد رو در هر منطقه مشخص میکنه.میخواستم بدونم آیا این رتبه‌بندی برای هر یک از رشته‌ها جداگانه انجام شده؟و کارهای ارجاع شده در واقع کارهای ارجاع شده به مهندسین هر رشته هست یا کلی هست؟
احسان غرقابی 02:13 آدینه 4 مرداد 1392
2
 احسان غرقابی
در چند ماه اخیر که بحث نظارت رندمی ناظرین و بیان مزایا و نقاط ضعف احتمالی آن در محافل صنفی و فضای مجازی داغ شده بد نیست تا از تجارب این کار و تجربیات دیگر استان ها استفاده نماییم
http://www.gcivilg.com/post-1828.aspx
محمدحسین مسعودی 12:52 آدینه 4 مرداد 1392
1
 محمدحسین مسعودی
از مهندس غرقابی به جهت اطلاع رسانی مناسبشان تشکر میکنم ولی نمیدونم چرا از استان خودشان(گلستان)، درخصوص وضعیت ارجاع کار نظارت صحبتی نکرده اند که البته امیدوارم این موضوع را هم طرح نمایند.
ضمنا به اطلاع مهندس گرشاسبی هم میرسانم که بنده اطلاع دقیقی از رتبه بندی مهندسان کسب ننمودم ولی آنچه از توضیحات ارائه شده در سامانه متوجه شدم و از آنجا که اخیرا یک کار هم به خودم ارجاع شده، به نظر میرسد این رتبه بندی ناشی از عملکرد مهندسین طبق نظامنامه ارجاع کار نظارت است و برای هر رشته هم جداگانه اتفاق خواهد افتاد مگر برای پروژه های تک ناظر که طبیعتا مهندسان عمران و معماری باهم نیز مقایسه خواهند شد.
شادیه صوفی 10:13 شنبه 5 مرداد 1392
1
 شادیه  صوفی
در استان مازندران برای همه پروژه ها با هر متراژ و هر تعداد سقف از چهار ناظر استفاده میشه
محمدحسین مسعودی 08:15 یکشنبه 6 مرداد 1392
0
 محمدحسین مسعودی
امکان داره درصد سهم حق الزحمه هریک از چهار ناظر استان خود را اعلام فرمایید؟
البته طبق بررسی که بنده انجام دادم در استان البرز تعرفه ها اصولی تر اجرا میشود و برای ساختمانهای گروه الف تک ناظر و برای سایر گروه ها سه ناظر: ناظر مکانیک، ناظر برق و ناظر عمومی و هماهنگ کننده(عمران و معماری توامان) در نظر گرفته شده است:
www.alborz-nezam.ir/Images/Uploads/1391-8-25-13432OupHaghozahme.pdf
احسان غرقابی 04:16 سه شنبه 8 مرداد 1392
0
 احسان غرقابی
با سلام
در استان گلستان برای همه گروه های ساختمانی 4 ناظر اجرا می شود اما از ناظر هماهنگ کننده خبری نیست و عمران و معماری ناظرین مجزایی دارد
برای مشاهده تعرفه 92 به لینک زیر بروید:
http://www.gcivilg.com/post-1818.aspx
محمدحسین مسعودی 11:54 چهارشنبه 16 مرداد 1392
0
 محمدحسین مسعودی
طبق بررسی های انجام شده و مشاهده تعرفه های سال92 استانها، به نظر میرسد در اغلب سازمانها، دیگر نظارت تک ناظره منتفی گردیده و نظارت بصورت 4ناظره انجام میگردد ولی اینکه آیا واقعا تعرفه های مشخص شده اعمال میگردد(باتوجه به اینکه ارجاع کار نظارت در استانها-بجز تهران- عملیاتی نگردیده)، جای تأمل و بررسی بیشتر دارد.