صفحه شخصی محمدحسین مسعودی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین مسعودی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  عضو هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران س ن م س استان تهران
شماره نظام مهندسی:  103061110
تاریخ عضویت:  1391/05/09
 روزنوشت ها    
 

 هشداری دیگر به شهر بدون مقاومت! بخش شهرسازی

4


غبار غلیظ، تاریکی چند دقیقه ای و سپس باد بسیار شدید در حد 120 کیلومتر در ساعت ...

شهروندان تهرانی تا کنون کمتر با چنین صحنه ای وحشتناک مواجه بوده اند و تهران به دلیل شرایط جغرافیایی سابقه توفان چندانی ندارد.

اما همین شهر ، روی گسل هایی خوابیده است که دهه هاست آن گونه که باید و شاید فعال نشده اند و هر آن احتمال فعال شدن یکی از سه گسل اصلی تهران می رود و با شرایطی که امروز از طوفان سهمگین در تهران مشاهده شد، باید بدون اغراق هشدار داد که در صورت وقوع حادثه ای مثل زلزله ای با قدرت بیش از 6 ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین، تهران با فاجعه ای بس عظیم و مهیب مواجه خواهد بود که شاید تبدیل به تراژدی تاریخ شود.

از آنجا که یکی از مهمترین بخشهای مدیریت بحران، اقدامات قبل از بحران می باشد، درباره حادثه اخیر چند ابهام وجود دارد از جمله آنکه : آیا سازمان هواشناسی این طوفان را با این سرعت و حدت پیش بینی کرده بود و اگر پیش بینی شده بود چرا به شهروندان درباره تردد در شهر در روز 12 خرداد هشداری داده نشد؟

طوفانی که با سرعت 120 کیلومتر در ساعت تهران را درنوردید، حادثه ای بی سابقه یا دستکم کم سابقه است و با توجه به نا ایمن بودن بسیاری از فضاهای شهری در تهران و نبود فرهنگ مقابله با بلایای طبیعی این چنینی به دلیل کم سابقه بودن، سازمان هواشناسی می بایست هشدارهای جدی تری به شهروندان تهرانی می داد، که اگر چنین می شد شاید تعداد کشته ها و زخمی ها این حادثه کمتر از این می بود. یادمان نرود در توفان نسبتا شدید دو هفته پیش نیز دو شهروند تهرانی در اثر برخورد مصالح ساختمانی به سرشان جان باختند.

تهران به هیچ وجه شهر ایمنی نیست و در برابر بلایای طبیعی بسیار آسیب پذیراست. تهران تلی از سیمان و آهن ساخته شده بر پایه ای لرزان و غیرایمن است و وقوع حوادث طبیعی چون حادثه طوفان روز 12 خرداد در آن، زنگ هشداری است که هر چه زودتر باید مقاومت شهر تهران را تقویت کرد.

تهران موقعیت یک بیمار اورژانسی را دارد که باید هر چه سریع تر به بخش مراقبت های ویژه منتقل شود و مشکلات و ضعف های سیستم ایمنی شهری آن مورد بازنگری و بازسازی قرار گیرد تا این گونه در برابر یک حادثه طبیعی عاجز نباشد.

به منظور انجام یک اقدام عملیاتی، اواخر سال گذشته در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، کمیته ای با عنوان «مدیریت بحران و پدافند غیرعامل» تشکیل شد که پیش تر ضرورت وجود این کمیته در نشریه شماره 2 این سازمان توسط اینجانب تشریح شده بود.

امید است مسئولین مربوطه با مساعی بیشتر درجهت پویایی کمیته مذکور اقدام و هرچه سریعتر به منظور بهبود وضع وخیم و بحرانی شهر و بلکه استان تهران از این بستر ایجاد شده استفاده لازم معمول و بصورت جدی چاره اندیشی نمایند.

شنبه 17 خرداد 1393 ساعت 09:23  
 نظرات    
 
حامد خانجانی 21:41 شنبه 17 خرداد 1393
1
 حامد خانجانی
باسلام
و عرض تشکر از مطلب و اقدامات ارزشمندتان
در ژاپن زلزله 7-8 ریشتری می آید، تعداد کشته شدگان به اندازه انگشتان یکدست، آنهم به عللی مانند ترس و سکته.
مردمی که پس از زلزله قریب الوقع تهران جان خود را از دست می دهند، عزیزانی که داغدار می شوند، فرزندانی که یتیم می شوند، زندگی هایی که نابود می شوند . . .
چه کسانی مسول این فاجعه بشری اند؟؟
محمدحسین مسعودی 07:03 یکشنبه 18 خرداد 1393
1
 محمدحسین مسعودی
برای بنده خیلی جالب و عجیب بود که یکی از مسئولین هواشناسی، اخیراً عنوان فرمودند:
پیش بینی توفان همانند پیش بینی نتایج بازیهای انجام نشده جام جهانی و غیرممکن است!!!

امیدوارم مسئولین مدیریت بحران و شهرسازی ما، اینگونه شانه از زیر مسئولیت خارج نکنند و از این حوادث و پیامدهای آن عبرت گرفته و بصورت جدی چاره اندیشی نمایند.
مطلب کیانی زاد 18:19 یکشنبه 25 خرداد 1393
0
 مطلب کیانی زاد
من نمی دونم دقیقا عزیزان حاضر در هواشناسی چه ...