صفحه شخصی محمدحسین مسعودی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین مسعودی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  عضو هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران س ن م س استان تهران
شماره نظام مهندسی:  103061110
تاریخ عضویت:  1391/05/09
 روزنوشت ها    
 

 راهکار صحیح ایجاد رقابت بین مهندسان ناظر بخش شهرسازی

8



در حالیکه وزیر محترم راه و شهرسازی و بعضی از اعضای حقیقی و حقوقی نظام مهندسی و حتی افرادی خارج از جامعه مهندسی، ارجاع کار نظارت توسط نظام مهندسی ها را مانع ایجاد رقابت میان مهندسان ناظر میدانند و این مهم را عامل بازگشت به وضعیت گذشته و تغییر روند فعلی القاء می نمایند، لازم میدانم حسب وظیفه و آگاهی خویش و مذاکرات انجام شده در کمیته فنی نظارت گروه تخصصی عمران نظام مهندسی ساختمان استان تهران، موارد ذیل را باستحضار برسانم:

1. طبق مبحث دوم مقررات ملی ساختمان، ارجاع کار در خدمات مهندسی فقط در حوزه نظارت تعریف گردیده و حوزه طراحی و اجرا فاقد این قید قانونی بوده و کاملا رقابتی می باشند.

2. ارجاع کار نظارت بهترین روش برای کنترل خدمات مهندسی مورد استفاده سرمایه گذاران و مالکان در دو حوزه طراحی و اجرا می باشد و هدف اصلی آن ارتقاء کیفیت ساخت می باشد و نظام مهندسی ساختمان استانها بهترین و تنهاترین مرجع مناسب جهت تأمین هدف مذکور می باشند.

3. آنچه که می تواند ارجاع کار نظارت توسط نظام مهندسی ها را به ارتقاء کیفیت ساخت و ایجاد رقابت صحیح میان مهندسان ناظر برساند، توجه به دسته بندی کیفیت خدمات مهندسی نظارت انجام شده توسط مهندسان ناظر می باشد. به عبارت دیگر ارجاع کار نظارت نباید برای همه مهندسان ناظر ثبت نام نموده در سیستم ارجاع کار با کیفیت متفاوت ارائه خدمات مهندسی، یکسان باشد و صرفا میزان ظرفیت قانونی جذب کار نظارت ملاک عمل باشد. لذا برای ایجاد رقابت سالم و کارآمد میان مهندسان ناظر که بتواند ارتقاء کیفیت ساخت را نیز تأمین نماید، ابتدا باید شاخص و معیارهای کیفی خدمات مهندسی نظارت تعریف و تعیین و متعاقبا با ارزیابی عملکرد مهندسان ناظر بر مبنای شاخص و معیارهای مذکور و ارجاع کار بر مبنای کیفیت خدمات مهندسی ناظران انجام پذیرد.

کمیته فنی نظارت گروه تخصصی عمران نظام مهندسی ساختمان استان تهران، بررسی این موضوع مهم را در دستور جلسات خود قرار داده و از کلیه صاحبنظران این حوزه دعوت می نماید تا نظرات و پیشنهادات کارشناسی خود را در این خصوص به ایمیل ذیل ارسال نمایند:

mhmassoudi@tceo.ir

چهارشنبه 11 تیر 1393 ساعت 17:07  
 نظرات    
 
سیامک الهی فر 21:58 چهارشنبه 11 تیر 1393
4
 سیامک الهی فر
با سلام و احترام
از مدیریت نفتی چیزی بیش از این نمی توان متصور بود.
مدیریت نفتی چیزی به اسم افق در ذهنش وجود ندارد لذا حرکت به عقب (حذف سیستم ارجاع کار) و خط بطلان کشیدن روی دستاوردها و قوانین (مبحث دوم مقررات ملی ساختمان) را رقابت می داند.

محمدرضا جمشیدیان 14:19 پنجشنبه 12 تیر 1393
2
 محمدرضا جمشیدیان
متشکر و ممنون.
محمدرضا رضایی 02:24 شنبه 14 تیر 1393
2
 محمدرضا رضایی
سلام کاملا با شما موافقم ارجاع کار در حوزه نظارت تعریف شده و ظاهرا آقایان باید یک بار دیگر در قوانین و آیین نامه هایی که خودشان نوشته اند بیشتر تعمق کنند
م افتخاری 09:19 شنبه 14 تیر 1393
1
 م افتخاری
سپاس
محمدحسین مسعودی 11:51 شنبه 14 تیر 1393
0
 محمدحسین مسعودی
ضمن تشکر از اظهارنظر دوستان و همکاران محترم
پیشنهاد میشود، مطالب ایراد شده توسط نائب رئیس اول نظام مهندسی ساختمان استان تهران درخصوص ارجاع کار نظارت با عنوان «رعایت قانون ناقص بهتر از بی قانونی است!» را در سایت «صدای مهندس» ملاحظه فرمایید:
http://sedayemohandes.ir
سلمان قدیریان 15:33 شنبه 14 تیر 1393
0
 سلمان قدیریان
موافقم ، سپاس
نیما محسون 17:43 پنجشنبه 19 تیر 1393
0
 نیما محسون
ممنون
یک سوال از مدیران محترم سایت:
چرا اسامی افرادی که یک مطلب را پسندیده و به اصطلاح لایک کرده اند در هنگام انتقال موشواره به آیکون مربوطه نشان داده نمیشود؟ با سپاس و عرض ارادت
مجید شاه اویسی 20:30 آدینه 27 تیر 1393
0
 مجید شاه اویسی
مردم هنگام نیاز به خدمات پزشکی یا وکالت و... خود پزشک یا وکیل یا ... خود را انتخاب می نمایند چرا هنگام احداث ساختمان شخصی حق انتخاب مهندس طراح یا ناظر یا مجری را نباید داشته باشند؟
البته طرح این سوال صرفا جهت شروع بحث است که پس از اظهارنظر دوستان مابقی مطالب را اریه خواهم نمود.
حامد خانجانی 04:50 شنبه 28 تیر 1393
1
 حامد خانجانی
جناب آقای مجید شاه اویسی
باسلام و احترام
اولا، هر فرد با مراجعه به پزشک یا وکیل، سلامت و منافع "شخص خود" را به این دو می سپارد؛ ولی یک مالک یا مجری، ساختمانی را می سازد که ممکن است تنها در زمان ساخت صاحب اختیار آن باشد و این ساختمان در طی 50- 60 سال آتی بهره برداران دیگری داشته باشد که احتیاج هست برای تامین سرپناهی ایمن برای آنها، ناظر ساختمان توسط یک مرجع عالی انتخاب شود و نه مالک در زمان ساخت، که ممکن است برای فروش و کسب سود اقدام به ساخت کرده و با کاهش کیفیت قصد سود آوری بیشتر داشته باشد.
دوما، قانون در یک گردش کار درست، دست مالکان را باز گذاشته که طراح و مجری ملک خود را ، خود انتخاب کنند.
سعید گنجی 08:07 دوشنبه 5 مرداد 1394
1
 سعید گنجی
انتخاب ناظر توسط سیستم ارجاع واقعا کارآمد خواهد بود اگر در انتخاب ناظر شرایطی پیشبینی شود تا مهندسی که لایق تر است امتیاز و شانس بالاتری برای کار داشته باشد و اینکه در برخی از استانها به صورت رندوم کار ارجاع میشود گمان نمیکنم به نفع ساخت و ساز و شایسته سالاری باشد، اما حرفهای عجیب جناب وزیر مبنی بر انتخاب ناظر توسط مالک هم تعجب آوره و هم تا حدودی شرم آور...و مقایسه ای که بعضی ها علاقه دارند با پزشکان انجام دهند قیاس مع الفارق است، مریضی که به پزشک مراجعه می کند به دنبال بهترین خدمت می باشد و حاضر است هر بهایی را پرداخت کند تا آن را به دست آورد،  ولی آیا میتوان گفت تمامی سازندگان مسکن به دنبال بهترین خدمت از ناظرند؟ که جلوی تخلفات آنها را بگیرد؟ جلوی سود بیشتر آنها را بگیرد؟
محمدحسین مسعودی 20:22 شنبه 10 مرداد 1394
0
 محمدحسین مسعودی
با نظرات آقای مهندس گنجی موافقم. البته به نظر می‌رسد سیستم سه عاملی مبحث دوم در ویرایش جدید به پنج عاملی تبدیل خواهد شد. یعنی علاوه بر طراح، مجری و ناظر، مدیر ساخت بعنوان نماینده فنی مالک و بازرس بعنوان نماینده دولت اضافه خواهند شد و پیچیدگی های این سیستم بیشتر میگردد و بعد گفته می‌شود در این سیستم مالک در انتخاب ناظر مختار است! حال این سیستم چگونه منافع بهره بردار را تامین خواهد کرد!؟