صفحه شخصی محمدحسین مسعودی   
 
نام و نام خانوادگی: محمدحسین مسعودی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  عضو هیئت رئیسه گروه تخصصی عمران س ن م س استان تهران
شماره نظام مهندسی:  103061110
تاریخ عضویت:  1391/05/09
 روزنوشت ها    
 

 مجری صاحب صلاحیت؛ منجی کیفیت و تحول در ساخت و سازها! بخش عمومی

4

 

 

درحالیکه ارتقاء کیفیت در ساخت و سازها به مجموعه عوامل فنی نظیر؛ خدمات مهندسی طراحی، اجرا و نظارت با طول و تفسیری از زیرمجموعه هایی برای هرکدام از آنها، وابسته می باشد ولی به تحقیق می توان گفت که نقش «مجریان ذیصلاح» همانند یک منجی از میان مجموعه عوامل مذکور، بعنوان تحولگری اساسی در صنعت ساختمان شناخته می شود.

 

بار سنگین مسئولیت کیفیت در ساخت و سازها که زنجیره؛ کنترل طراحی، تأمین ایمنی در کارگاه، انتخاب و استفاده از کاردانهای فنی و کارگران ماهر، سفارش و بهره گیری از مصالح استاندارد، بخش عمده آن را تشکیل می دهد، طبق قانون برعهده شخصی قرار گرفته است به نام: مجری ذیصلاح.

 

کم نیستند مراجع قانونی و افراد و اشخاص صاحب منصبی که با انگیزه های مختلف از اهمیت این موضوع، صحبت به میان می آورند ولی سوال اساسی اینجاست که چرا اراده ای برای عمل نمودن به مهمترین بخش قانون ساخت و ساز در کشور که الزام استفاده از مجریان ذیصلاح می باشد، وجود ندارد!؟

 

برخی مسئولین از بی اعتمادی مردم به مهندسان صاحب صلاحیت میگویند در حالیکه خود عامل اصلی این بی اعتمادی ها هستند چرا که تاکنون نتوانسته اند شرایط حضور مهمترین رکن عرصه ساخت و ساز یعنی همان مجری ذیصلاح را در پایتخت ایران اسلامی که به تعبیر مقام معظم رهبری از آن بعنوان الگویی برای شهرهای کشور یاد می شود، فراهم نمایند و همچنان تحقق این موضوع مهم را مورد غفلت قرار می دهند.

 

هم اکنون مهندسان ساختمان، سه صلاحیت حرفه ای در حوزه های؛ طراحی، اجرا و نظارت را از مراجع قانونی کسب می نمایند که باید از هرکدام در محل معین خود استفاده شود ولی چرا شهرداری بعنوان مرجع صدور پروانه های تخریب و نوسازی ساختمانها، درج نام مجریان را در کنار نام طراحان و ناظران در پروانه های مذکور ثبت نمی نماید و با ارتکاب اولین تخلف، زمینه انحراف از قانون و تخلفات متعدد را فراهم می کند!؟

 

طبق آخرین ضوابط ابلاغی، مهندسان ناظر پایه 3 که صلاحیت نظارت حقیقی را تا حداکثر پنج سقف دارند، درصورتیکه صلاحیت اجرای همان پایه را نیز داشته باشند، تنها امکان اجرای ساختمانها تا دو سقف را خواهند داشت. به عبارت دیگر قانونگذار به موضوع اجرا، تخصصی تر از نظارت نگریسته است ولی چگونه می شود مسئولین وقت در شهرداریها، اجازه میدهند بخشی که بیشترین تخصص را نیاز دارد، به راحتی در اختیار افراد فاقد صلاحیت قرار گرفته و بدون توجه به آن، پروانه صادر نموده و اجازه انجام عملیات ساخت و ساز را می دهند!؟

 

ادامه مطلب در لینک ذیل:

www.Lobe.ir

شنبه 29 آذر 1393 ساعت 09:05  
 نظرات